Om oss

Om Oss

Om Rasen

Oppdrett

Sykdommer

Velkommen til oss på Lauvstuas Kennel og innehaverne Anne-Lise og Eivind Holte.

Lauvstuas kennel ble opprettet i 1995, men gården Lauvstua som kennel-navnet er hentet fra fra ble bygd opp så langt tilbake som i 1855, og ligger idyllisk til ved Gillsvannet, 6 km fra sentrum av Kristiansand. Gården har vært i familiens eie siden Eivinds farfar kjøpte den i 1917. Vi overtok gården sammen med Eivinds søsken i 1974, men flyttet ikke inn før i 1983. Da hadde vi bygd ny kårbolig og var i full gang med restaurering av det gamle våningshuset. Noe som viste seg å bli en kjempe-jobb som det tok år å bli ferdig med. Men det har blitt et hus med uvanlige plan-løsninger, skjeve gulv og lavt under taket, med andre ord et hus med sjel.

Eivind med Anya, Kazita og Janis i Lofoten 1997

Eivind har sin arbeidsplass til sjøs, og er for tiden ansatt i Anders Utkilens rederi som maskinsjef på "Havstraum".

Anne-Lise med Zamantha og Kazita, samt en håndfull valper fra kull 7!

Anne-Lise er født og oppvokst på en gård i Nord-Trøndelag og flyttet til Kristiansand i 1973. Hun arbeider i Jordskifteverket, noe hun har gjort i over 20 år.
Interessen for hunder ser ut til å hakommet inn med morsmelka, for da Anne-Lise sluttet i sin jobb som radiotelegrafist i august 1977, var den første labradorvalpen i hus 3 måneder etterpå.

Og det var starten på hundeholdet:
Labradoren som kom i hus het Jåttålands Maico, en svært rampete og aktiv hund, men og en utrolig herlig hund som vi hadde i nesten 12 år. I 1985 ble vi enige om å skaffe en hund til, og i den forbindelse kom vi over et bilde av en ny retrieverrase som var kommet til Danmark, det ble det første bekjentskapet med tolleren.
Via familie i Amerika fikk vi tak på mere bilder og informasjon, men i og med at rasen enda var så ukjent og vanskelig å få tak på, ble det til at vi kjøpte en ny labrador i stedet, Brattbos Robinson. Men på en utstilling med labradoren i januar 1987 var Eivind helt vill, han hadde sett to tollere…..

I 1991 hadde Robin vært eneste hund i 2 år og turen var kommet til å utvide igjen. Og nå begynte vi å sjekke mulighetene for en tollervalp. Anne-Lise reiste inn på Norsk Vinnerutstilling for å kikke på tollerne, vi var og innom til Unni Solberg for å se hennes hunder og nå var vi sikre, en tollervalp skulle vi bare ha.

Vi kom da i kontakt med Hilde Brokjøp, hun ventet valper etter Red-Tollers Beechey og NUCH Flyingtollers Teddy og 27. mars 1992 ble de født; 7 tisper og 3 hanner.
Den ene av de tispene kom til Lauvstua og fikk navnet Anya Acadia Ayr.
Anya ble stammor til Lauvstuas kennel.