Kull 27 - født 1. desember 2012


MOR:

FAR:

 

 

Sunlit Tifa Emmastars

Can Ch Brandywine Ruff N'Tumble WC JH

Matty

Flere bilder av far

 

September 2012:
I forbindelse med leting etter hann til Nea i fjor høst, kom Helena bl.a over denne flotte hannen fra Canada. Vi valgte å bruke Quinn på Nea, men hadde Matty i tankene for Tifas del. Etter mye kontakt med både eier, oppdretter og andre som kjente til hannen, mente vi å ha fått på plass både det positive og negative som var verdt å vite og prosessen med å ta over sæd startet. Pga sommerferien ble det knapt med tid, men vi rakk det med en ukes margin, det må tydelgvis littt spenning inn hverdagen.
Matty var 3 år i februar, han bor hos et ungt par i Ottawa og er deres første hund. Han ble tatt inn hos Foxgroves Kennel for jakttreneing, der var han i 3 mnd og dette resulterte i 2 jakttitler, Working Certificate og Junior Hunter. Han er svært viltspontan, men er og en selvstendig kar som voldte litt problemer i starten av treningen. Han er og canadisk utstillingschampion. Matty fikk et kull på 7 valper på den kennelen, nå blir det i første omgang et kull her med Tifa, men han planlegges og brukt på Kaisa, en datter av Lauvstuas Mascot Keehnu.
Matty er 49,5 cm, 22 kg, HD: OVC/Normal, AA: OVC/Normal, Pra: A, Cea: A, Øyne: Frilyst.
Opplysninger om Tifa på hennes side.
Det som er spesielt med denne hannen er at vi så både hans morfar og oldefar pluss en halvsøster av hans farmor jobbe på jaktprøvene i 2005 når vi var på Nova Scotia. Vi traff og andre som ligger bak på hans stamtavle. Alle dyktige og veldig herlige hunder.
Er kjempespent på denne kombinasjonen og tusen takk til Eva og Kevin for at dere ville gjøre arbeidet slik at vi kunne få bruke denne flotte hannen.
Oktober 2011:
Etter vellykkede insemineringer i slutten av september var det klart for ultralyd, og jo da, der var det liv så det holdt, de lå på rekke og rad og de så 6 på ett bilde, mulig det er flere. Er så imponert over timingen på veterinærhøgskolen og hvor godt det klaffer med disse insemineringen er. Gjett om de kan jobben sin.
Så nå er det bare å vente på valper. Kullet til Tifa vil bli født og vokse opp hjemme hos Tina som har Tifa på for for oss, så det blir nok endel besøk på Mesnali i vinter. Tina har hatt tollerkull tidligere, så alt er i de beste hender. Fødsel er beregnet til ca 30. november.
20. november 2012:
Tifa har blitt stor og røntgen idag viste 11 hoder, lyrer på om det er dynamitt vi fikk over fra Canada. Nå er det bare å krysse fingrer, poter og tær for alt alt skal gå bra, både med de små og ikke minst Tifa og Tina!
1. desember 2012:
På fredagen begynte Tifa å bli urolig og natt til lørdag var det mye styr, men ingenting hendte. En noe bekymret Tina tok kontakt ved 7-tiden på morgenen, men jeg mente Tifa bare trengte mere tid, alt virket så normalt og fint. Og det stemte, kl. 1145 kom første valpen, først var det ei tispe, men etter kjønnsskifte ble det en hann. LOL. Derettter kom de på rad og rekke utover dagen, ene tispa var svært lita, kun 165 gr. og vi var veldig bekymret for om hun kom til å klare seg. Kl. 1820 var valp nr. 10 født og det virket som det ikke var flere. I og med at det var sett en til på røntgen dro de likevel til veterinær etter hvert og takk og pris for det. Det var en til, en tispe, de fikk den ut, men dessverre livløs. Men med 10 levende valper må en være kjempefornøyd. Utrolig godt jobbet av Tifa og jordmødrene! Minste valpen var jo på 165 gr, så var det en hann på 250 gr, en tispe på 292 gr, deretter en på 310 gr, resten lå derfra og opp til 380 gr.
8. desember 2012:
Nå er valpene blitt en uke, alt går bare fint med alle 10, lillemor som var nede i 150 gr på det minste var på torsdag kommet opp i 305 gr, med andre ord har hun doblet vekten på 5 dager. Hun har fått en skikkelig kulemage og tar for seg, resten har og gått opp som de skal og alt er bare fryd og gammen i valpekassa.

Klikk her for å se flere bilder av kull 27


Lauvstuas Rinja Tif N`Tumble

Lauvstuas Raja tif N`Tumble

Lauvstuas Rex Tif N`Tumble

Lauvstuas Raico Tif N`Tumble

Lauvstuas Red Raider Tif N`Tumble

Lauvstuas Ricco Tif N`Tumble

Lauvstuas Rajo Tif N`Tumble "Jokke"

Lauvstuas Rio Tif N`Tumble "Swix"

Stamtavle:

Can Ch Brandywine Ruff N'Tumble WC JH

AKC CH Westerlea's Bold Venture RN CGC

Can CH Jagador's CapnSlocum Sagewood

Can Ch Westerlea's Oban Mist

Brandywine Fancyfree at Farley US WC1 CGN CAN SH WCX JH CD RN

US CH Kylador's Zinfandel Full Monty WCX SH US WX1 AKC CD

AKC ARBA CH Brandywine Lady of the Woods CGC

Sunlit Tifa Emmastars

SUCH DKCH SV-10 JEUW-08 JWW-08 Lauvstuas Exclusive Star Fox

BIS GR U/SKC/INT'L SKC/CKC U-CD Chesagrove's Star Gazer, CD, CGC

NORD UCH NSVCH SV-08 WW-08 VWW-10 Lauvstuas Zamanhta Fox

Sunlit Emma Miramacs

NV-01 Rødrävens Mac

Sunlit Daniela Buck Micha

Tilbake