WW-08 VWW-10 SV-08 NORD UCH NSVCH
Lauvstuas Zamantha Fox
"Zamantha"


11 år gammel

Oktober 1999:
Zamantha er datter av Kazita og er fra hennes andre kull.
Zamantha viste som valp tendenser til at ting kunne være skumle og er av den grunn blitt mye sosialisert. Hun har og vært stilt en god del, både som valp og junior, og nå er heller ikke dommerne så skumle lengre.
Mars 2000:
På sitt første valpeshow 5 mnd gammel ble hun 2. BIS på NRK avd. Rogalands utstilling og dagen etter ble hun 2. BIG på Jærutstillingen. På Tollerfestivalen i juni ble hun BIS valp 6-9 mnd.
Hun ble og BIS junior på NRK avd. Ringerikes's utstilling i september i fjor. I tillegg har hun fått HP på alle utstillingene med ett unntak. Dessuten har hun blitt 2.vinner med CK 5 ganger og frustrasjonen begynte da å bli stor hos eierne.
Mai 2001:
6. mai var det NKK's utstilling i Kr.sand, vi var i tvil om vi skulle stille henne pga nedrøytingen hadde startet. Forhåpningene var ikke store, men resultatet ble Cert, Res. Cacib og 2. BTK.
August 2001:
Zamantha ble stilt i unghundklassen på Tollarspecialen i Leksand 11/8-01 og ble beste unghundtispe. Hun ble og BIM unghund.
To uker senere ble hun stilt på utstillingen for NRK, adv. Agder for dommer Marianne Holm Hansen. Der vant hun unghundklassen med HP og deretter ble hun best i vinnerklassen med cert. Dagen endte med BIM til Zamantha. Etter siste certet på Kongsberg Hundeklubbs utstilling 11.11.01 for Gitte Finnich Pedersen, kan hun nå smykke seg med tittelen NUCH - og ble også BIR.

På brukssiden har vi trent Zamantha på spor og jakt.
Høsten 2000 la vi de første sporene for henne og var oppe i en lengde på 200-300 meter da vi avsluttet i november . Det viste seg at Zamantha var svært spornøye fra første stund, hun gikk i et rolig tempo og ble av den grunn lett å lese helt fra starten.
Sommeren 2001 vekslet vi mellom jakt og sportrening og utpå høsten var hun oppe i full lengde og var prøveklar.
November 2001:
Første prøven ble gått i november og både dommer og eier var lettere sjokkskadet. Zamantha satte snuten i bakken, og der var den mer og mindre til hun var ved sporslutt. Hun hadde ikke problemer i det hele tatt og gikk til 1. premie m/HP.
Etter prøven kom frosten og det ble pause i bruksarbeidet over vinteren.
April 2002:
14.april var det start på ny prøve, denne gang i Stavanger. Zamantha gikk utrolig bra helt fram til siste vinkel, da mistet hun litt av konsentrasjonen. Sporet vinklet rett ovenfor en grusvei og akkurat da hun kom dit kom det både hest m/kjerre og en del folk gå på veien. Fører måtte sette henne tilbake på sporet, men da løste hun og oppgaven og gikk til sporslutt. Det ble ny førstepremie, men HP glapp i siste vinkelen. Fire dager senere gikk vi ny bevegelig prøve i Arendal. Denne gangen hadde hun adskillig større problemer, men det var nok og det vanskeligste sporet hun har gått. Både elg og rådyr hadde krysset sporet flere ganger, i tillegg fløy det ut to storfugl, noe som og måtte utredes. Men utrolig nok, hun fant sporslutt etter 20 min. og uten at dommeren eller fører måtte hjelpe til. Det ble ny førstepremie på Zamantha og dermed har hun fått ny tittel, Norsk Viltsporchampion.
Mai 2002:
Utover våren gikk vi flere prøver for om mulig å få kvalifisert Zamantha til NM i spor 23. juni 2002. Det gikk med et nødskrik, 40 hunder kom med og Zamantha som nr. 39. Forholdene var vanskelige med torden og mye regn på natta, men vi kom i mål og hun gikk til 1. premie.
Etter NM ble det mest jakttrening, og optimistiske som vi var, ble hun og påmeldt jaktprovet på Tollarspecialen. Men så langt hadde hun ikke sett ei and og selv om hun på vannapportering plukker inn alt av vilt, hadde vi liten tro på at hun skulle klare feltet. Så det ble ikke til at vi stilte henne.
November 2002:
Det ble og mer sportrening utover høsten og nå på den "svenske" måten. I begynnelsen av november satte vi kursen mot Uddevalla og en kald lørdagsmorgen var vi klar for prøve. Det gikk helt topp, hun hadde ikke problemer i det hele tatt og resultatet ble 1. premie m/HP og Svensk viltsporchampionat.
Jakt:
Når det gjelder jakttrening er det et kapittel for seg. Vi trente jevnt sommeren 2001 og ut på høsten var hun rimelig spontan når det gjaldt vilt. På våren 2001 har vi igjen hatt mangel på vilt og det har stort sett blitt dummytrening, noe som hun synes er moro og som går veldig bra. Så får vi se utover sommeren om hun (og ikke minst fører!!!) tør å starte på første jaktprøven. Det ble ikke noen jaktprøve den sommeren heller, men vi kom så langt at vi startet på dummyprøve i Danmark i oktober, uten at det ble så mye å skrive hjem om. Men det var moro å se hvor langt hun var kommet og nå vet vi hva vi skal trene på videre.
Desember 2002:
Da det nærmet seg jul var det og andre ting som sto for tur, Zamantha ble parret og i februar 2003 kom hennes første kull. Det ble 8 valper, 6 tisper og 2 hanner og alt gikk uten problemer. Så langt har 4 av tispene i kullet blitt BIS valp, og hele kullet er svært lovende.
For Zamanthas del har det vært en rolig sommer og høst, hun har kun stilt på en sporprøve i tillegg til NM i spor i Trondheim. Begge ganger fikk hun 2. premie og var tydelig ikke tilbake i samme formen etter valpekullet. Utover høsten har det blitt jevnt med trening igjen og til våren blir det nye prøver. Hun er allerede kvalifisert til neste års NM i spor, men vi venter løpetid i mai/ juni og kommer da til å ha det andre kullet på henne, så dermed ryker nok NM.
2003:
Utover høsten begynte Zamantha å komme i pels igjen og var og finere tvers igjennom etter valpekullet. Sist hun ble stilt var i juni 2002 på Tollerfestivalen i Stavanger, der ble hun 2. beste tispe.
Men nå slo hun til for fullt, først var det Dansk tollerklubbs utstilling i Hobro 11. oktober, 58 tollere var påmeldt, Zamantha ble BIR og DKCH.
Så Motala 26. oktober, 19 tollere påmeldt, Zamantha nok en gang BIR og denne gang SU(u)CH og NORDUCH.
Så dro vi til nok en gang til Danmark og DKK's utstilling i Herning 2. november, der vant hun igjen med Cacib og BIR, moro var det og at Mascot ble BIM.
Deretter var det Hamar og siste utstillingen for i år, men og en skikkelig bomtur. Dommeren likte ikke Zamantha i det hele tatt og for første gang på år og dag fikk hun ikke CK. Forstå det den som kan!!!!
2004:
Zamantha ble stilt en del på vårparten og vant omtrent alt, noe resultatet og viste da hun ble Mestvinnende toller 2004. I august ble hun parret med finske Tico og fikk 10 valper i oktober.
2005:
Ut på vårparten begynte Zamantha å komme i pels igjen og begynte der hun slapp året før ved å bli BIS på årets Tollerfestival på Vindfjelltunet. Og årets Tollespecial ble ikke så mye dårligere. Kun slått av sukkersøte Thasha ble hun 2. beste tispe, mens hennes døtre Zilva og Bizzie ble hhv. 4. og 5. beste tispe. Likeså ble Zamanhta og hennes avkom BIS avlsgruppe.
Men hvor lenge er en i himmelen.......
Høsten 2005 ble Bizzie fra hennes andre kull syk med SLE og etter hvert avlivet. Også andre i kullet ble syke og vi la videre avlsplaner for Zamantha på is.
2006:
På vårparten gikk vi et par sporprøver, på årets tollerfestival var hun utav pels og ble ikke stilt. Men til Tollarspecialen i Sverige var hun med, hun var i fin pels, men var tydeligvis ikke noe for den dommeren og ble ikke plassert. Imidlertid var hun med i avlsklassen hvor hennes mor, Kazita vant med sin gruppe.
Zamantha ble 7 år nå i oktober, hun er i fin form på alle måter, elsker fortsatt å bære på ting og vet ikke hvor mange sko og støvler som mangler par. En skulle tro hun var 7 måneder....
2008:
2 år har gått og i mellomtiden har Zamantha fått en valp til, det er Exclusive Star Fox, det var to valper i kullet, men dessverre mistet vi den andre.
I januar 2008 ble hun stilt på My Dog i Gøteborg hvor hun sjokkerte alle som så henne, hun gikk hen og ble SV-08, men klarte og den bragden å bli 2. BIG og beste retriever, kun slått av en spansk vannhund. Var det rart jubelen sto i taket.
På vårparten stilte hun på sporprøve både i Danmark og Norge, men med for lite treningsgrunnlag ble det null begge plasser.
Neste utstilling for henne ble World Winner Show i Stockholm i juli, der gjorde hun rent bord og beste tispe med tittel WW-08.
Neste helg står Tollarspecialen for tur, der skal hun være med, likeså skal hun stilles i Finland i begynnelsen av august. Men så regner vi med nedrøyting og en roligere periode for henne.
Juli 2009:
I mars stilte Zamantha på Cruft for første gang, hun ble plukket ut blandt de 7 beste i sin klasse, men ble ikke plassert. Hun hadde og en gjestevisitt på utstillingen her i Kristiansand, totalt nedrøytet ble hun likevel beste tispe. Ellers lever hun glade dager her på Lauvstua, hun er i veldig bra form og ingen tror hun nærmer seg 10 år. Nå i år blir det specialen i Sverige, likeså Lillestrøm i november, hvis det er noe pels igjen. Så håper vi jo hun kan stilles i veteranklassen på WW-10 i Danmark til neste år. Overnatting er allerede booket!
Juni 2010:
Zamantha er fortsatt i kjempeslag, nå nærmer hun seg 11 år og på WW-10 i Herning gjorde hun rent bord. Hun ble først beste veterantispe, men i konkurranse med beste tispe gikk hun hen og vant der også. Hun ble BIM til slutt slått av en nydelig finsk hann. Ikke til å tro. Dommeren kalte henne bare "Den gamle Damen" og ramlet pladask for henne.
Juli 2010:
Zamantha har slått til igjen, denne gangen på den Svenske Tollarspecialen. I konkurranse med ca 300 andre tollere vant hun først veteranklasse tispe, i beste tispeklasse gikk hun likesågodt hen og ble beste tispe. Hun var i topp pels, i fint hold, logret og showet i ringen, men likevel, dette var bare over alle støvelskafter. På toppen av det hele hadde Star gått hen og blitt beste hann. Så BIR og BIM besto av mor og sønn, ikke rart at vi ser ut til å ha landet på månen alle sammen. Zamantha trakk det lengste strået og ble BIS. Men for en dag det ble.
August 2010:
På dobbelutstillingen på Bjerke i midten av august ble Zamantha stilt begge dagene, der ble hun plassert som 4. beste tispe begge dagene, men det ble utrolig moro likevel, med barnebarnet Tess som ble BIR begge dagene og Tifa som ble 2. beste tispe første dagen. Moro det gror etter Zamantha.
Oktober 2010:
15. oktober ble Zamantha 11 år, fortsatt i fin form og alt vel. 9. oktober ble hun bestemor på nytt, da ble det født et kull her på Lauvstua og far til kullet er Star. Det ventes og valper i Sverige, både etter Zarina og Qinsi, så generasjonene er på gang.

Zamantha's Personalia

Født: 15.10.99

 

Foreldre

Far:
SU(u)CH Fairchilds Qurage

Mor:
NUCH NSVCH Lauvstuas Karmenzita

Oppdr. Kennel Lauvstua

Eier: Kennel Lauvstua

Helse

HD: A

 

Øyne: UA

PRA: A

CEA:

Høyde: 47 cm

Vekt: 19 kg

Meritter
Flere HP, CK, BIR, BIM, Cacib og res-Cacib,
2. BIS og 2. BIG valp,BIS valp Tollerfestivalen 2000,
BIS junior,
2. beste tispe Tollerfestivalen 2004, Beste tispe og BIS Tollerfestivalen 2005,
BIM unghund Tollarspecialen
2001, 2. beste tispe og
BIS avlsgruppe Tollarspecialen 2005.
BIR dansk Tollerutstilling 2003.
Mestvinnende Toller 2004.

SV-08, WW-08
Norsk og svensk Viltsporchampion m/HP.

Kull

Kull 1, Kull 2, kull 3

Stamtavle

Tilbake