Tuldahls Tourmaline
"Kaisa"

November 2013:
Nå nærmer det seg for Kaisa, valpene er ventet ca 25. november, vi kommer til å ta røntgen 18-19. november, da vet vi litt mere hvor mange valper det blir. Så nå blir det spennende uker framover. Kaisa vokser og trives og alt ser bare fint ut.
Oktober 2013:
Ja nå har det gått unna i svingene, Kaisa fikk løpetid før vi trodde og det ble noe hektisk i hannhundvalget. Blodprøven til Optigen ble i tillegg hengene i posten og vi ble nødt å finne en A hann til henne.
Valget falt på Veagaardens Toller Kojac af Shama, en flott og veldig trivelig hann. Paring fant sted i slutten av september og nå i oktober er det bekreftet at Kaisa er drektig. Og resultater av både det ene og andre har ramlet inn, Kaisa er A på PRA, A på CEA og normal på JADD. Så det kunne ikke vært bedre.
Hun ble og stilt et par ganger nå i høst og CK og 2 x excellent som resultat.
Juli 2013:
Tiden har gått og Kaisa er nå passert tre år. Hun har vært sen i utviklingen, men nå begynner ting å ramle på plass. Vi begynner så smått å tenke på kull på henne og har satt igang dna testing.
Det vil og være avgjørende for valg av partner. Kaisa kommer fra et kull på 6, alle er friske og har vært det hele tiden, noen er litt forsiktige av typer, så vi vil og ha en stødig hann til Kaisa. Alle i kullet er røntget fri for HD, likeså er alle fri på albuer.
Kaisa har vært trent på lydighet og endel på apportering. I fjor høst var hun med på Tollerlagkampen på sørlandslaget. Hun gjorde en fin jobb der, men nå siste året har hun vært mest på Ås pga etterutdanning for henne forvert.
April 2010:
Etter å ha vært i Danmark og sett kullet etter Shanty og Frieda, bestemte vi oss for å ta oppover ene tispa, Tourmaline. Kullet var svært jevnt og absolutt noe å satse på videre. Så nå blir det spennende å følge både Kasia og hennes søsken videre.

Kaisa's Personalia

Født: 28.01.2010

 

Foreldre

Far:
INT.CH, FIN.CH NORD UCH Lauvstuas Bluestar Shanty

Mor:
Happy Trails Frieda Jenten

Oppdr. Kennel Tuldahl

Eier: Kennel Lauvstua
Forvert: Gunhild Knustad, Kristiansand

Helse

HD: A

AD: A

Øyne: Uten anmerkning

PRA: A

CEA: A

JADD

Normal

Høyde: 47

Vekt: 17

Meritter
Excellent, CK, res. cert

Kull

Kull 29

Stamtavle

Tilbake