Kull 23 - født 04.04.2010


MOR:

FAR:

Blueberry Sweet Zorika

Hillscourt Baron Theobald "Pan"

Zorika

Pan

Flere bilder av Pan


Mars 2010:
I mars i 2009 var vi på Cruft og fikk der se en kjempeflott hann, vi gikk bortover til eieren og spurte hvor hun hadde fått han fra. Stor var overrakselsen da det viste seg at hans mor kom fra våre linjer og at han var et oldebarn av Kazita. Pan ble forøvrig 2. beste hann den dagen og vi kunne ikke glemme den gutten. Etter å ha studert stamtavler og tenkt frem og tilbake begynte vi å planlegge, hva med Pan og Zorika? Vi har ikke villet gå ut med dette tidligere, å dra til England og pare er ikke akkurat rundt neste hjørne og mye kunne gå galt. Med den vinteren vi har hatt, var det temmelig spennede å kjøre i full snøstorm i Nord-Tyskland og i 70 km på motorveien, men heldigvis ble det bedre vær etter hvert og vi kom fram til Bath uten problemer.
Første møte mellom Pan og Zorika fikk oss til å lure på om vi kom hjem til påske, men allerede dagen etter var hun mye mere villig. Vi fikk to paringer dagene etter det og dermed satte vi kursen mot Harwich igjen for å ta ferga over til Esbjerg i Danmark.
Det har vært spennende uker, men idag har Zorika vært på ultralyd og det er valper på gang. Det er iallefall 4, men det trenger ikke å være 8....
Ut fra linjer og kjennskap til hundene, regner vi med aktive valper som igjen vil trenge aktive eiere med tid til å jobbe med de.
Pan er A på hofter og albuer, øyenlyst uten anmerkninger, PRA B og CEA A. Han har flere topp utstillingspremieringer, er en aktiv og sterk hann, trivelig på temperament. Han jakttrenes, men er ikke stilt på prøver.
Innavlsgraden er 0,8 på 6 generasjoner og valpene ventes ca 4. april.
Info om Zorika under hennes side.
26.03.2010:
Idag var vi iveg og røntget Zorika, ikke alt for gode bilder viste 6 valper, mens Mariann tror det er 7, tiden får vise.
04.04.2010:
Den 3. april på kvelden begynte temperaturen til Zorika å gå ned og ved titden var hun på plass på Lauvstua. Natta forløp rolig og både to og firbeinte fikk sove. På morgenen begynte temperaturen å stige igjen og vi regnet med fødsel i løpet av det nærmeste døgnet. Kl. 1830 på kvelden kom første valpen, en fulltegnet, flott tipse på 280 gram. Deretter kom de på løpende bånd og etter 3 timer var siste valpen født, det ble 4 tisper og 2 hanner. Vekten varierte endel, med hannene på 360 og 410 gram og tispene på 280, 330, 350 og 400 gram. Ellers er det tre tisper med mye hvitt, mens siste tispa og hannene har lite. Ingen har for mye hvitt og de er ganske mørke på farge.
Det ble igjen en drømmefødsel hvor alt gikk etter boken og ingen problemer underveis.
Mor og barn har det med andre ord bra.

 

Klikk her for å se flere bilder av kull 23


Lauvstuas Toya Thezor"Toya"

Lauvstuas Tia Thezor "Tia"

Lauvstuas Tears in Heaven "Tears"

 

Stamtavle:

Hillscourt Baron Theobald

Melanitta Mixenmatch of Decoymans

Kare's Foxdown Bob

Melanitta April Shower

Aurora Borealis Nordic of Hillscourt

Hyflyers Invincible Max

Lauvstuas Is Cabella til Røda Hund

Blueberry Sweet Zorika

Littlerivers Bluenose Sailor

Littleriver's Dexter

Jess of Littleriver

Bless Senorita Zenita

Lauvstuas Pele' Taikapoika

Red-Tollers Artic Lisa

Tilbake