NUCH Blueberry Sweet Zorika
"Zorika"

Mai 2005:
Zorika er resultat av lang planlegging og det hele startet i 2002. Da ble Lauvstuas Pele Taikapoika "Albert" parret med Red-Tollers Artic Lisa. Kombinasjonen var svært interessant pga lite slektskap med de norske hundene. Det ble 4 valper i kullet, 3 hanner og en tispe. Problemet var at Lisa hadde sort i pelsen som valp noe som tre av valpene endarvet, også Zorikas mor, Zenita. Vi beholdt likevel tispevalpen og satte henne ut på en avtale.
I 2005 var tiden kommet til at Zenita skulle parres og valget falt på Littlerivers Bluenose Sailor som makker. Der kom det hele 8 valper, 5 tisper og 3 hanner, kun en hadde litt sort i pelsen og vi var utrolig fornøyde. I midten av mai dro vi til Tysnes for å se på kullet og valget falt da på Zorika. Hun bor hos forvert og det var de som dro og hentet henne når tiden var inne. Men i og med at de ikke bor så langt unna, ser vi henne stadig. Hun er med på de fleste treninger her på Lauvstua og har det moro. Men vann er en skummel ting, og ikke snakk om at hun skal bade. Skulle ikke tro hun er halvsøster til Shanty.....
Oktober 2005:
Nå har Zorika vært på sitt første valpeshow noe som gikk fint, hun vant tispeklassen og ble BIM valp.

November 2006:
Og tiden har gått, Zorika har nå blitt 19 mnd, er i gang med sin andre løpetid, vi har fått HD røntget henne, heldigvis til A, hun har vært på flere utstillinger og nå har og resultatene begynte å komme. På de to siste har det blitt 2. vinner med CK begge gangene. Hun har og gått endel spor i løpet av dette året og vært med på både jakttreninger og kurs. Og nå svømmer hun.
For øyeblikket går hun på et lydighetskurs, og så flink og ivrig som Mariannn er til å trene med henne, blir det vel start på både det ene og det andre til våren. Zorika er ei utrolig søt tispe, omgjengelig og glad i å jobbe, så vi gleder oss til fortsettelsen med den jenta.
Juli 2008:
Etter endel fram og tilbake ble det til at vi ville vente med kull på Zorika til høsten 2008. Da ville Mariann få med seg hele sommersesongen og det har jo vist seg at resultatene nå har begynt å komme. Første certet kom på Haslemoen i mai, da ble Zorika 2. beste tispe og i tillegg fikk hun storcertet. 1. premien i kl. I ilydighet kom og nå i vår og så har det vært et par positive (uventede) premieringer på tolling workingtestene, både i Danmark og på Haslemoen. Utrolig moro at det har gått så bra, selv om det enda er mye å jobbe med.
Men nå begynner og planleggingen for Zorikas første kull. Se under planlagt kull nr. 18.
Juli 2009:
I desember 2008 fikk Zorika sitt første kull, 3 tisper og en hann. Ene tispevalpen Zeeme, ble boende sammen med sin mor og er nå en av våre nye håpefulle. Så langt går det bra med hele kullet, de blir 7 mnd nå i neste uke og de første valpeshowene er allerede unnagjort.
Planene for Zorika er å stille henne endel nå utover sensommeren, hun begynner å bli bra i pels og første utstillingen blir i Moss til helgen. Likeså skal hun være med på Lagkampen i Vinje 23. august.
Neste kull er foreløpig ikke planlagt, men vi kommer med informasjon etter hvert.
May 2011:
Zorikas ssite kull ble født i april 2011, se mere info under kull 23.
Dette var Zorikas siste kull her på lauvstua og hun kan begynne å nyte pensjonistdagene. Men det er mye moro som kan skje fortsatt, nå i mai fikk hun siste certet og ble Norsk utstillingschampion, i sommer står Sverige for tur, hvem vet hva som kan skje der. Lykke til søte Zorika.


Zorika's Personalia

Født: 03.04.05

 

Foreldre:

Far:
Littlerivers Bluenose Sailor

Mor:
Bless Senorita Zenita

Oppdretter: Monika Frøkedal

Tidligere eier: Kennel Lauvstua

Eier: Mariann Kårikstad

Helse

HD: A

 

Øyne: Ua

PRA: A (begge foreldre A)

CEA:

Høyde: 45 cm

Vekt: 18 kg

Meritter
HP, CK, 3 x Cert, NUCH
3. premie off. tolling WT, 3. premie uoff. Tolling WT
1. premie lydighet, kl. I, 176 poeng

Kull

Kull nr. 18 og kull 23

Stamtavle

Tilbake