NORD UCH
Lauvstuas Snowbell Zilva Mallard
"Zilva"

 

Februar 2007:
Zilva er en aktiv, bestemt og oppvakt liten dame, som etter å ha forsøkt å bli en liten sjef i flokken, har innordnet seg på en kjempefin måte. Vi begynte med opplæring ganske tidlig samtidig som vi har gått på dressurkurs. Hun er meget lærevillig og forstår veldig fort hva mor ønsker av henne. Deretter blir det mors oppgave å terpe videre til ting sitter. Men lek og moro er viktigst og som tollere flest så går hun også lei når mor maser for mye på kjedelige ting. Vi har en treningsøkt nesten hver dag med en eller annen oppgave, og det morsomste er selvsagt jakt-trening med dummy. Her viser hun en utrolig iver i meget høyt tempo. Apportering i vann er et absolutt høydepunkt, og siden hun er vokst opp ved sjøen har hun blitt en veldig god svømmer. Zilva har også fra hun var valp vært en ordentlig ”kosejente”. Hun hopper opp og legger seg godt til rette på fanget. Der kan hun ligge lenge, noe mor synes er veldig koselig.

Utstillinger har det blitt flere av, og gleden var stor da hun som valp 4-6 mnd. ble BIR og som valp 6-9 mnd. BIS.
Sommeren 2004 ble hun BIS unghund og fikk cert. på Tollerfestivalen. Senere samme året ble vi med til Norrkøping i Sverige på Tollerspecialen. Der er konkurransen stor og det å gå til topps der er en stor begivenhet. Zilva ble BIM unghund. Sommeren 2005 reiste vi til Malmø på Tollerspecialen og nok en gang gikk det veldig bra for Zilva. Denne gangen vant hun AK, fikk cert og ble 4. beste tispe.

Neste utstilling ble i Danmark i oktober 2005 hvor vi også skulle være med på dummy- og tollingprøve. Det ble en stor utfordring da hun i den siste tiden hadde ”tatt skjeen i egen hånd” og utfordret mor på alle punkter. Men vi gikk i hard-trening og Zilva besto alle prøvene. I løpet av helgen fikk hun også det danske certet. Denne helgen er vel noe av det morsomste og største vi har vært med på. Det er slikt som inspirerer.
Sommeren 2006 var det igjen Tollerspecial i Sverige med både utstilling og jaktprøve. Vi deltok på jaktprøven, men p.g.a. et forrykende tordenvær ble ikke resultatet så bra. Uansett, det er viktigere å delta enn å vinne.

Zilva har nå et dansk cert., et svensk cert, to norske cert og venter nå bare på et norsk cert. til før hun kan kalle seg Nordisk Champion.

Zilva er nå blitt 4 år og viktige oppgaver venter. Det skal bli spennende og interessant med et valpekull. Tenke seg til de nydelige nøstene som skal løpe rundt i hus og have i et par måneder. Kanskje de blir igjen her på Sandum alle sammen!!

 

Zilva's Personalia

Født: 11.02.03

 

Foreldre

Far:
DKCH NUCH Shaggy Tollers Zilver Zimba

Mor:
NORD UCH NSVCH Lauvstuas Zamantha Fox

Oppdr. Kennel Lauvstua

Eier: Anne-Lise Holte og Aud Terjesen

Helse

HD: A

 

Øyne: UA

PRA: B

 

Høyde: 46 cm

Vekt: 19 kg

Meritter
BIR valp, BIS valp 6-9 mnd, HP, 3 x Cert, res. Cacib, CK.
NORD UCH
3. BTK Tollerfestivalen 2004 og BIS unghund, cert.
BIM unghund og 5. beste tispe Tollarspecialen 2004.

Cert, CK, BIM AK, 4. beste tispe Tollarspecialen 2005, Cert, CK, Cacib Danmark

Godkjent dansk bruksprøve og tollingbruksprøve, godkjent norsk kvalifiseringsprøve.

3. premie uoff. tolling apporteringstester.

1. premie klasse I lydighet

Kull

 

Stamtavle

Tilbake