Lauvstuas Malin Karisma
"Malin"

Juni 2001:
Malin er nå 3 mnd og favorittsyslene er å spise opp mors tulipaner og "slåss" med sin bror Mascot. Hun er svært aktiv og rask i oppfattelsen og går hun under navnet "Spinnvill". Hun trenger og en god del sosialisering, da hun er ikke så trygg på nye ting som broren.
Oktober 2001:
Tiden går og sosialisering har det blitt. Malin har nå blitt 7 mnd og begynner å bli mer trygg på omgivelsene. På siste valpeshow satte hun seg rett ned, klødde seg vel og lenge, gjespet godt før hun tok fart og landet rett i dommeren. Det var så vidt hun ikke ble beste tispevalp…
På valpekurset fikk hun nok et nytt navn, Lille Loppe noe som hun for øvrig lever opp til. Liten er hun fortsatt, vill er hun også, og det verste på valpekurset var at hun kunne gå glipp av noe. Ved "Sitt" og "Bli" virret hodet fra side til side, enn om det skjedde noe bak hennes rygg. Hun kan være svært samarbeidsvillig og oppmerksom, men kan og være sta som tollere flest. Hun elsker å apportere, særlig slike ting som nøkler, skrutrekkere, briller osv. Avlevering er da så som så. Særlig brilleapporteringen har blitt en dyr affære.
November 2002:
Malin har nå passert 20 mnd. og siden juni har hun bodd hos en fôrfamilie, noe hun stortrives med. Endelig får hun full oppmerksomhet, og det vet den lure jenta å sette pris på. Hun har og fått selskap av en kattunge, og selv om Malin ikke har vært vant til katter har det gått utrolig bra. Det har vært mye lek og moro de to imellom, og eneste problemet så langt, er når katten legger seg i godstolen til far, da blir Malin sur. Ellers er hun jo svært snill og godlynt, men det får tydeligvis være måte på frekkheter.
Malin er fortsatt en svært våken og aktiv frøken og det som går henne forbi, er trolig ikke verdt å bry seg med.
Malin er nå HD-røntget og heldigvis med A som resultat.
De videre planer er i første omgang å få stilt henne litt mere, foreløpig venter vi på mere pels….videre er det tanker om kull, men det ligger enda litt fram i tid.
Februar 2004:
Malin er nå blitt stor jente og nesten 3 år. Hun er fortsatt en frisk og aktiv frøken, men heldigvis har også hun roet seg ned en del etter som tiden har gått. Hun er fortsatt veldig sosial ovenfor andre hunder og synes lek og moro er mye artigere enn å krangle.
Hun har vært på to utstillinger, noe hun synes er noe herk, men hun har i alle fall fått sine 2 x 1. AK.
Malin vil bli parret nå i nærmeste framtid, endelig har vi funnet en hann vi mener skal passe, men det har ikke vært noen lett jobb. I og med at hun er DNA-testet til B var det viktig å finne en A hann eller i alle fall en hann med store muligheter for å være A. Men samtidig var det en god del andre krav som skulle oppfylles og det har vært utrolig mye leting for å finne aktuelle kandidater.
Like før jul ble det testet en del hunder i Finland og til vår store glede kom Sienna Red Sweet Fire ”Topi” ut på A. Han hadde og de andre kvalitetene vi har vært på jakt etter, og plutselig var det ikke tvil.
Så nå får vi krysse fingrer og tær og alt som er, for at alt går bra i Finland og i tiden etterpå!!!
Vi håper på tollervalper etter Malin og Topi i slutten av april 2004.
Juni 2004:
Malin fikk 6 valper 27. april og alt har gått bra. Malin bare flyttet inn igjen som om hun aldri skulle ha vært borte og de andre tispene aksepterte det uten problemer. Særlig Polly elsket å være med blandt valpene, men når både hun og Malin gikk løs og skulle ha det gøy, var det bare å berge det som berges kan. De to er så utrolig like i måten å være på og har i tillegg funnet hverandre til de grader.
August 2004:
På sensommeren fikk vi en bekymringsmelding ang. to av Malins valper. De hadde gått med flåtthalsband en periode og begynt å klø. Dette viste seg å føre til skikkelige problemer og begge to utviklet allergi. I og med at vi så langt ikke har hørt om allergi etter noen av våre hunder, hverken etter tispene eller hannene, var dette veldig snålt. I ettertid har vi fått greie på at disse halsbåndene ikke bør brukes av valper og unghunder, nettopp pga allergiske reaksjoner av forskjellige art. Men det nytter ikke å være etterpåklok.
August 2006:
Malin er fortsatt i fin form og har det kjempefint, men pga dette allergiproblemet har vi avventet videre avl med henne.
Underveis har vi fått greie på et tilfelle av matallergi hos en slektning av faren til kullet, men heller ikke der er det annet som er kjent.
De andre 4 i kullet har ikke allergi og pga andre svært positive tilbakemeldinger, særlig på brukssiden, har vi bestemt oss for å parre henne igjen til høsten 2007. Vi har en hann i tankene, men han må få gro til litt enda.

Malins's Personalia

Født: 22.03.01

 

Foreldre

Far:
LP1, DKCH, VDH HyFlyer's Invincible Max

Mor:
NUCH NSVCH Lauvstuas Karmenzita

Oppdr. Kennel Lauvstua

Eier: Kennel Lauvstua
Forvert: Fam Weatherstone, Høvåg

Helse

HD: A

AD:

Øyne: UA

PRA: B

CEA: A

Høyde: 45 cm

Vekt: 15 kg

Meritter
1. AK utstilling

Kull

Kull 10

Stamtavle

Tilbake