Kull 16 - født 20.09.2007


MOR:

FAR:

Lauvstuas Snowbell Zilva Mallard "Zilva"

Alliance de la Vie Premier Collin "Collin"

Zilva

Collin

En stolt mor med sine 8 små

Flere bilder av Collin

Vi forventer løpetid på Zilva nå i april og planlegger å parre henne da. Zilva ble 4 år i februar og det har endelig blitt anledning til å ha et kull på henne. Aud skiftet jobb ved nyttår og har nå mulighet for å ha kullet hjemme hos seg.
Zilva kommer fra et kull på 8 valper, (kull 9) alle friske og raske og godt premierte. Zilva selv har 2 x cert i Norge i tillegg til cert både i Sverige og Danmark. På sin første Tollarspecial i konkurranse med et par hundre tisper, vant hun unghundklassen og ble tilslutt 5. beste tispe. Året etter vant hun åpen klasse m/cert og ble tilslutt 4. beste tispe. Hun har godkjent dansk bruksprøve og dansk tollingbruksprøve og 3. premie på uoffisielle tolling - apporteringsprøver. Hun har og godkjent norsk kvalifiseringsprøve og 1. premie kl. I lydighet.
Les mer om Zilva under hennes side.

Når det gjelder valg av hannhund, tenkte vi først på en dansk hann og at Collin skulle brukes på søsteren Zairah. Imidlertid kolliderte Cruftutstillingen og Zarias parring, så vi endret på de planene og bruker Collin på Zilva i stedet. Mer info om Collin ligger på hjemmesiden til kennel Alliance de la Vie: http://www.alliancedelavie.nl eller hjemmesiden til Collin og Nolan: http://www.2tollers.nl

12. juli 2007
Og tiden gikk uten at noe skjedde, men i forrige uke fikk endelig Zilva løpetid. Så da bærer det avgårde til veterinærhøgskolen for inseminering i neste uke. Hvis alt går som vi håper vil det bli født valper i uke 38.
21. Juli 2007
Zilva ble inseminert i dag og skal inn på nytt i morgen formiddag. Alt ser bra ut, det er tatt flere blodprøver og det ser ut som tidspunktet blir helt topp. Sædkvaliteten var og god, så nå er det bare å vente og krysse fingrer.....
15. august 2007
Idag har Zilva vært på ultralyd og der lå fostrene på rekke og rad. Det ser ut til å bli et stort kull, så nå er det å vente til ca 18. september for å se hva det endelige resultatet blir. Kjempespennende.....
13. september 2007:
Nå nærmer det seg og idag har Zilva blitt røntget, på første bildet telte de 6, men mente og det var to til under ribbeina. Der er det ikke så lett å se så de prøvde å få tatt flere bilder uten å lykkes. Zilva ble urolig og de ville ikke stresse henne unødig. Så vi får fortsatt leve i uvissheten, men at det blir et forholdvis stort kull er ingen tvil.
20. september 2007:
Og et stort kull ble det, hele 8 valper, 7 tisper og 1 hann. Fødselen startet kl. 10.00 på formiddagen og i løpet av 3 timer og 30 min. var alle født, så det ble rimelig kjapt levert. Det var ingen problemer underveis, alle valpene er velskapte og fine, men hannen og ene tispa har for mye hvitt iflg. standarden.
De veide fra 230 til 260 gram og var dermed svært jevne. Bilder er lagt ut under kullets side.

Klikk her for å se flere bilder av kull 16!

Lauvstuas Bella Vie Contessa "Friidu"

Stamtavle:

NLCH Belgium Winner 2006, Winner 2006, Bundesieger 2007
Alliance de la Vie Premier Collin

Beinnbhreagh's Great Pleasure

Littleriver's Argus

Ruaview Jewel of Beinnbhreagh

Alliance de la Vie Disney's Dernier

Piscou Des Delieuses

Alliance de la Vie Bracken's Disney

Lauvstuas Snowbell Zilva Mallard

DKCH NUCH Shaggy Toller's Zilver Zimba

LP 1 DKCH VDH HyFlyer's Invincible Max

DKCH Shaggy Toller's Ayla-L-Ayla

NORD UCH NSVCH
Lauvstuas Zamantha Fox

SU(u)CH Fairchilds Qurage

NUCH NSVCH Lauvstuas Karmenzita

Tilbake