NUCH NSVCH
Lauvstuas Karmenzita
"Kazita"

Viltsporchampion!

Juni 1995:
Kazita ble født 6. juni 1995 og er fra vårt første kull. Hun var fra første stund en livlig og uredd hund som ble holdt godt i tømmene av sin mor. Hun vokste opp sammen med sin bror Karo og på de første valpeshowene fikk vi beskjed om at Kazita kunne vi bare glemme, hun kom aldri til å bli noen stjerne. Karo derimot måtte vi passe godt på ellers ble han kidnappet. Han slo som regel Kazita på de fleste valpeshowene og var utrolig søt som valp.
Mai 1996:
Men etter hvert vokste Kazita seg til og på sin første utstilling som junior, 9 mnd gammel fikk hun sågar sitt første cert. Dommerens første ord da han så henne var: She is a certain champion. Akkurat det tok nå sin tid, men på denne utstillingen hvor 35 tollere deltok, ble hun tilslutt 2. BTK, hvilket var langt over våre forventninger.
Neste utstilling var Tollarspecialen i Mariestad, da var Kazita blitt 11 mnd. Først vant hun juniorklassen og vi var overlykkelige, igjen langt over alt vi hadde håpet på. Men dagen var ikke ferdig med det, hun ble også beste tispe, denne gangen var det over 200 tollere påmeldt utstillingen. Da var sjokket fullkomment og det tok lang tid før vi egentlig oppfattet hva som hadde skjedd. I hannhundringen hadde far til Kazita, NUCH Sunlit Kevin Mc Tawish fått HP, det samme hadde NUCH Sunlit Mac Jan, dermed ble det til at Anne-Lise gikk i ringen med Jan, og resultatet ble at Jan vant.
Tilslutt endte det med BIR til Kazita og BIM til Jan.
Fire dager etter Mariestad var vi på en ny lokal utstilling, der tok Kazita nok et cert, ble BIR, 2.vinner i gruppa og beste retriever.
I begynnelsen av juni var det NKK's utstilling i Drammen og i en alder av 11 mnd. tok Kazita sitt tredje cert, men da ble det og stopp til året etter.
Mai 1997:
Våren 1997 ble hun stilt 3 ganger og det førte til 3 x BIR m/Cacib, og to dager etter at hun fylte to år ble hun norsk utstillingschampion.
Samme sommer stilte vi Kazita på Tollarspecialen i Tøre, men det går opp og ned her i livet, hun fikk en ren rød og på hodet ut, men vi hadde noen flotte dager i Nord-Sverige…
Kazita har i tillegg blitt stilt en god del ganger her i landet og har så langt 13 x BIR/BIM, i tillegg ble hun både i 1999 og 2000 andre beste tispe på Tollarspecialen.
August 1997:
Kazita ble og trent på spor fra hun var 1 år gammel og på sensommeren 1997 begynte vi å gå prøver. Det var med blandet hell, hun var så utrolig ivrig og av den grunn vanskelig å lese. Men utover høsten begynte en kamerat av oss å legge sporene, han la meter på meter med spor, det gikk over myrer og bekker, vinklene kom der de minst var ventet og vi tror han hadde avtale med elgen også, i alle fall hadde elgen nattleie midt i ett av sporene. Og det begynte å hjelpe, Kazita roet seg betraktelig ned og det ble etter hvert mulig å skjønne hva hunden holdt på med. Før året var omme hadde hun oppnådd 2 x 1. premie, og det ble en lang pause i treningen.
Mars 1998:
I mars 1998 fikk Kazita sitt første kull og det ble helt andre ting enn spor å ta seg til. Med 8 valper hadde hun labbene fulle til langt ut i mai, men i slutten av juli var vi på ny prøve på Stange på Hedmark. Der gikk hun til sin 3. førstepremie og ble med det Norsk viltsporchampion. Det kan og nevnes at hun gikk dobbelprøve på Hedmark og nullet med glans dagen etter. Da var sporene lagt i et område med mye sau, og det ble en svært blandet fornøyelse. Hundene som var sauerene gikk sporet selv om det var igjennom saueflokkene, mens andre som var mer ukjente med disse "ålreite dyra", sporet sau i stedet og havnet alle andre plasser enn sporslutt. En ekvipasje var imidlertid heldig, den fant tre sau i sporslutt.
Oktober 1998:
Da viltsporcahampionatet var i boks, begynte vi å trene på kravene til den svenske prøven. Der blir det bl.a. løsnet skudd ca 50 m fra sporslutt. Første gang vi skjøt for Kazita gløttet hun bort på skytteren, satte snuten i bakken og fortsatte sporet, det var den testen. I slutten av september mente vi hun var klart for prøve i Sverige og reise til Uddevalla.
Der gikk hun første prøven kl. 08.00 om morgenen, det førte til 1. premie og Svensk Viltsporchampionat. Imidlertid var hun fortsatt så opplagt at dommeren mente hun kunne gå et spor til, hvilket ble gjort en time senere. Det førte til ny førstepremie, denne gang også med HP. Da hadde hun roet seg såpass ned at hun ble adskillig mer spornøye og hadde ikke problemer i det hele tatt.
Kazita ble også Årets Viltsporchampion på Tollarspecialen i 1999.

Kazita er en utrolig hund, hun er alltid glad og klar til å være med på ting, hun elsker å vise seg fram i utstillingsringen, på spor er det vanligvis full fart, noe som ikke alltid fører til sporslutt. Hun er og glad i å apportere, men det har ikke blitt tid nok til å jobbe med den biten også. Kazita har nå hatt sitt fjerde og siste kull og vi håper hun får mange fine pensjonistår sammen med sine avkom.

12. juni 2008
Så kom dagen vi hadde sett fram til med gru, dagen da det var slutt for Kazita. Hun hadde på nytt fått en stor klump på ene låret og vi ville ikke operere henne igjen. Hun feiret sin 13 årsdag den 6. juni og vi visste allerede da at det bare var dager igjen før noe måtte gjøres.
Takk for alle ville påfunn, morsomme episoder og all kosen du gav oss Kazita. Du vil for alltid være i våre hjerter.

Kazita's Personalia

Født: 06.06.95

Død: 12.06.08

Foreldre

Far:
NUCH Sunlit Kevin Mc Tawish

Mor:
NUCH Anya Acadia Ayr

Oppdr. Kennel Lauvstua

Eier: Kennel Lauvstua

Helse

HD: A

 

Øyne: UA

PRA: B

CEA: A

Høyde: 46 cm

Vekt: 19 kg

Meritter
BIS Junior og BIS Tollarspecialen 1996,
2. beste tispe på Tollarspecialen 1999 og 2000.

Årets Viltsporsportollare
1999.
BIS avlsgruppe Tollarspecialen 2006.
CK, Cert, Cacib og BIR i Sverige.
BIS Tollerfestivalen 2000,
BIS junior, BIS unghund
CK, Cacib, BIR i Norge,
2. BIG.
Norsk og svensk Viltsporchampion m/HP.

Kull

Kull 1, Kull 2, kull 3, Kull 4

Stamtavle

Tilbake