NUCH SU(u)CH DKCH NV-13
Lauvstuas Toya Thezor
"Toya"

Se flere bilder her

November 2014:
Toya har siden sist vært med på mye aktivitet, i november i 2013 ble hun sågar Norsk vinner på Lillestrøm og fikk sin tredje Cacib. På vårparten var vi i Danmark, da fikk hun endelig det danske certet og ble med det nordisk utstillingschampion. Det har vært så nære gang på gang.....Hun gikk og til en 2. premie på Tolling WT i Danmark samme helgen. I pinsehelgen skar det seg imidlertid med hele WT, løpetid kom i veien. På Tollarspecialen i Sverige i august ble det exc. og HP, men ikke noe mer på utstillingen, men på WT gikk mye bra og hun fikk 75 poeng. Ellers har hun vært i kjempeform og vi har hatt masse artige treninger og en flott høst. Vi har og bestemt hann til henne nå, hun skal pares på denne løpetiden, se under kull.

November 2013:

Toya har nå blitt 3,5 år, mye har skjedd siden siste oppdatering. Sommeren 2012 fikk hun en toksinforgiftning, noe som satte henne tilbake i lengre tid. Av den grunn ble hun heller ikke stilt på noen prøver, men nå i 2013 har hun vært sitt gamle jeg. Hun har gått flere BK prøver i regi av retrieverklubben og var nære på en 1. premie på siste prøven nå i høst. Men den tar vi til neste år.....
I mai stilte hun på Kongsvinger og tok Dual Purposeprisen - Ole Brum. Der gikk hun en veldig bra WT med 20 poeng på to av markeringene, 18 på dirigering, 16 på vannapportering, hun la ned og ristet seg før levering, men så misset hun dessverre siste posten.
Ellers deltok hun på vinnerlaget for Lagkampen og hanket inn spesialpremien for beste markering. Der ble det og full pott med bonuspoeng.
Den siste tiden har vi tatt både PRA, CEA og Jadd test på henne, alt kom ut fritt. Fra før er hun røntget til B på hofter og A på albuer.
Vi planlegger kull på Toya til neste høst, vil ha 2014 sesongen for å komme et skritt videre på jaktprøver. Toya er ei jente med stor arbeidslyst, snill og omgjengelig med både hunder og folk, men og en svært aktiv frøken.

November 2011:
Toya har nå blitt 19 mnd og har vært med på masse moro. I sommer var vi i Hemsedal på jaktkurs og i augst var vi i Sälen en uke hvor det både ble trening og deltakelse på årets Tollarspecial. Hun har og blitt stilt endel ganger og har gjort det veldig bra.
Hun har blitt stilt på en uoffisiell lydighetsprøve, på to workingtester og en BK prøve. Alt for å se hvor hun sto, noe har gått bra andre ting ikke fullt så bra. For øyeblikket er hun utav pels og det er stillsta ns med utstilling, men vi trener jevnt både på lydighet og jakt.

Oktober 2010:
Toya har nå blitt 6 mnd, har vært på sitt første valpeshow, det resulterte i beste tispevalp i konkurranse med 6 andre. Ellers går tiden med til trening på spor, apportering og lydighet, likeså er det turer og lek i alle varianter, full fart med andre ord.
Men nå gleder Toya seg til at valpene til Nea skal bli store nok så det kan bli litt mere liv i huset.

Juli 2010
I og med at våre hunder nå begynner å dra på årene snakket vi om å holde igjen en valp nå i vår. Ideen var at det skulle være en fulltegnet mørk hann. Nå går det ikke alltid som en tenker og det som ble igjen fra kull 23 er ei jente omtrent uten hvitt i det hele tatt. Men søt er hun, aktiv og herlig på alle måter og hun er godt bygd. Så får bare tiden vise hva dette fører til.
Nå er hun 3,5 mnd gammel og synes Mascot er den beste onkel i verden. Gamle Zamantha kan hun ikke herje med på samme måte, hun forlanger til og med å ha lekene sine i fred. Vi har prøvd å si at det har noe med oppdragelse å gjøre!
Fortsettelse følger

Toya's Personalia

Født: 04.04.10

 

Foreldre

Far:
Hillscourt Baron Theobald

Mor:
Blueberry Sweet Zorika

Oppdr. Kennel Lauvstua

Eier: Kennel Lauvstua

Helse

HD: B

AD: A

Øyne:

PRA: A

CEA:A

JADD:

Normal

Høyde: 46

Vekt: 18 kg

Meritter
Shows:
BIS JR på Tollarspecialen 2011 og 4. beste tispe
Norsk, svensk og dansk utstillingschampion
Nordisk utstllingschampion
Norsk Vinner 2013
3 X Cacib

Jakt:
2012:
WT: 69 poeng
Off. Tolling WT Danmark,
3. premie
Uoff. tolling prøve Norge,
2. premie
2013:
WT: 74 poeng
Off. jaktprøve NRK, BK,
2. premie
Vinner av Ole Brum prisen
Vinner av spesialprisen for beste markør på Tollerlagkampen.
2014:
Off. Tolling WT Danmark
2. premie
WT: 75 poeng

Obedience:
2012: 3. premie


Stamtavle

Tilbake