Foxy Pollyanna Ayr
"Polly"

I 1997 fikk Anya sitt andre kull og vi holdt igjen en tispe, Lauvstuas Janis Joplin. Dessverre fikk Janis, som den eneste i kullet HD, og avl var dermed utelukket.
Etter hvert ble to av søstrene NUCH og også de andre tispene var friske og greie.
Så tanken om en tispevalp etter Julie Fox begynte å ta form. Men der var det bare å smøre seg med tålmodighet. I Julies første kull ble det to valper, men dessverre døde tispa. I hennes andre kull, i en alder av 6,5 år kom endelig en levende og flott tispevalp og valget var enkelt.
Oktober 2003:
I oktober flyttet Foxy Pollyanna Ayr inn på Lauvstua og vi fikk mange spørsmål. Hvorfor kjøper dere en valp, dere har jo så mange kull å ta av. Men denne jenta har vi ventet på i mange år.
Tispene var klar til å ta i mot nykommeren, etter å ha fortalt henne hvem som var sjefen, var alt avklart og bare å flytte inn.
Og inn kom hun, og det som en virvelvind.
Desember 2003:
Polly er nå blitt 4 mnd, hun er ei nydelig, trygg, aktiv og kjempeblid jente. Tispene har fordelt oppgavene seg i mellom, mens kusine Zamantha tar seg av oppdragelsen, tar Shakira seg av lekingen, Kazita trår til og slår i bordet når det behøves.
I og med at Julie ble DNA testet til A og far til Polly er det samme, fikk vi en fin julegave der også. Polly og hennes søsken er A. Nå blir det første valpeshow i februar, deretter starter kurs og trening utover våren. Og vi gleder oss til å følge denne valpen framover.
Desember 2006:
Tre år har gått og Polly har blitt 3 år og 4 mnd. Hun er nå en voksen dame, hvis en kan si det om Polly. Hun er svært aktiv, er med på alt som er moro og når det glitrer i øynene på henne, er det bare å gi seg over.....
Hun er fortsatt husets charmtroll og vet akkurat hvor langt hun kan tøye strikken, det gjelder for både to og firbeinte....
Hun har vært på mange utstillinger, med noe varierende resultat. Hun har flere HP fra junior/unghundklassene, pluss CK og cert fra Norge og Sverige, men enkelte dommere synes ikke om henne og hun har og fått sine blå sløyfer.
Polly har blitt stilt en gang på den svenske Tollarspecialen hvor hun ble res. i juniorklassen m/HP.
Hun har vært på flere lydighets og aktvitetskurs, vært med på jaktkurs og så langt stilt på en uoff. dummyprøve hvor hun sågar fikk en 2. premie.
Men det har vært en jobb å komme såpass langt. Det har til tider boblet over av gnist og energi og det har blitt mange æresrunder før avlevering av dummien. Selve apporteringen har gått av seg selv og fart har hun hatt i massevis, men vi har slitt med avleveringene. Heldigvis har også det begynt hjelpe.
Hun er og blitt trent på spor, men også der gikk det mye over stokk og stein en periode og treningen ble lagt litt på is. Når vi tok opp treningen igjen i 2006, hadde ting forandret seg. Konsentrasjon var mye bedre og hun gikk endel svært bra treningsspor utover høsten.
Vi håper å komme i gang med flere prøver på henne til neste år, men først må neste store oppgave unnagjøres.
Det vi har sett så tydelig er at Polly har trengt tid på å modnes, av den grunn har vi heller ikke parret henne tidligere.
Nå regner vi med løpetid i januar og da blir det forhåpentligvis parring på Polly......fortsettelse følger.

Juli 2009:
Årene har gått og selv Polly har blitt roligere, særlig etter å ha hatt to kull. Første kullet er nå passert to år og det har blitt en flott gjeng. To er allerede utstillingschampioner, to andre manger ett cert. Med tanke på at det er 7 i kullet hvorav en overtegnet er det utrolig bra. De har alle vært friske så langt og tilbakemedlinger går på at de og jobber godt og er fine på temerament. 4 av 7 er røntget, men vi skal få de andre tre til å ta det også.
Pollys andre kull er snart 6 mnd, så nå gjelder det å holde pusten til de passerer året.
Polli vil trolig bli paret en gang til, men vi avventer utvikling på hennes to kull først.


Polly's Personalia

Født: 18.08.03

 

Foreldre

Far: SVCH
Duck Tail's Lagaz af Sigil

Mor: NUCH
Lauvstuas Julie Fox

Oppdr. Ole Bulien

Eier: Kennel Lauvstua

Helse:

HD: A

 

Øyne: UA

PRA: A (begge foreldre A)

 

Høyde: 46 cm

Vekt: 18 kg

Meritter:
BIR valp, 3. BIS valp, HP, CK, NKK Cert, BIM.
Cert i Sverige.
2. premie dummyprøve

Kull

 

Stamtavle

Tilbake