NORD UCH SV-05 NORD V-08 DK V-09 NV-09 VWW-10
Lauvstuas Mascot Keehnu
"Mascot"

Juni 2001:
Mascot er blitt hele 3 mnd og prøver så godt han kan å leve opp til navnet sitt, noe han lykkes godt med. Han er en trygg og herlig valp som tar nye situasjoner på strak arm.
Så langt går dagene med å hamle opp med Malin, men hun er ikke så lett å få tak på. Mascot er en rolig fyr og før han har fått tenkt ferdig er hun borte…
Oktober 2001:
Hadde det enda fortsatt slik. Mascot er nå 7 mnd, han er fortsatt en trygg valp, men å si han er rolig stemmer ikke helt. Når han raser i veg etter Malin og alle bremsene er slått av, da nærmer det seg stormbyger og Zamantha holder på å få fnatt.
Han har så langt deltatt på 3 valpeshow, hvor han har blitt beste hannvalp hver gang. Han har vært med på sine første jakttreninger og i disse dager avsluttes første valpekurset hvor både han og Malin har deltatt. Mascot er en lettlærd fyr med stor oppmerksomhet rettet mot fører. Vi må være forsiktig med å rose han når han jobber, ellers tar han helt av og glemmer alt han skal gjøre. Folk er fortsatt svært viktig for han, men i det siste har han begynt å oppdage at livet er fullt av andre mysterier…
Juli 2002:
Mascot er nå blitt 16 mnd gammel og har kommet igjennom puberteten uten de store problemene. Han er fortsatt svært lett å håndtere og har mye "will to please". Mascot var nokså rolig som valp, men det har endret seg, og nå er han en svært aktiv krabat.
Han har gått en del blodspor og har og blitt jakttrent. Han er lugn og rolig når han jobber, også når andre hunder jobber går det bra. Han er blitt en god vannapportør, og henter hva det skal være, men for øyeblikket mener han andre kan hente de fæle kråkene.
Mascot har et herlig temperament, han er vennligheten selv mot alle han treffer, det være seg folk eller hunder. Han har stadig besøk av andre hanner på sine enemerker, men det betyr bare at nye lekekamerater kommer. Måtte det bare fortsette slik.

Mascot har vært stilt fire ganger nå i vår og med resultat 3 x cert og 1 x CK. Han var fullcertet i en alder av 14 mnd. og dermed blir det ingen ny utstilling for han her i landet før Nordisk vinnerutstilling på Hamar i november. Deretter blir det igjen stopp til han fyller 2 år i mars 2003. Det nærmer seg og tiden for HD-røntgen og vi krysser alt vi har for at det skal gå bra. Vi skal og DNA-teste mor til Mascot i første omgang, får hun A vil hele kullet ha A, får hun B/ C må vi teste videre. Så inntil videre får vi leve i spenning…
Desember 2002:

Nå skriver vi desember og noe av spenningen er utløst, Mascot, Malin, Janco og Mario er nå HD-røntget og det ble et kjemperesultat; A på alle fire.
Siden sist har vi vært på WW-utstillingen i Amsterdam, der ble Mascot nr. 3 i unghundklassen med excellent, dommer Eivind Mjærum.
I august var vi på Tollarspecialen i Ånnaboda, der ble Mascot 2. beste unghund hann m/ HP, dommer Bertil Lundgren. Mascot var og meldt på til jaktprovet, men etter en svært hektisk vår og sommer var treningsgrunnlaget både for han og Zamantha alt for dårlig til at det var noen vits i å starte. Imidlertid er det nå roligere tider og vi er kommet i gang igjen både med jakt og sportrening.
I oktober var vi i Aars i Danmark på klubbutstilling, der ble Macot 2. BH og fikk det danske certet.
Så når han bare blir gammel nok og i tillegg får det siste norske certet, har vi en dobbelchampion i huset. Men mange har vært nødt til å slite for det siste certet, så vi får se hvor mye reiseaktivitet vi må ha utpå vårparten.
Siste utstillingen for i år er også unnagjort, det var Nordisk vinnerutstilling på Hamar 23. November, men Mascot var tydeligvis ingen hann for Wera Hübental, for første gang fikk han heller ikke HP, men vi får være glad han fikk en ren rød. Og det går flere tog….
2003:
Og flere tog har gått.…!! Såpass mange at Mascot også ble mestvinnende Toller i 2003.
Året startet med NKK's utstilling i Bergen, da var Mascot 2 år og en dag. Og det gikk som vi håpet, han ble BIR med cert og Cacib. Dette løste også ut NUCH og DKCH. Pga. Zamanthas valpekull ble det rolige tider fram til mai/ juni, da ble det flere utstillinger på Mascot og med resultat fra res. BHK m/ CK til BIR.
I juni ble han og pappa for første gang, da fikk Sunlit Pamela Peanut fem valper og Mascot hadde fått en ny erfaring.
I juli ble det tur til Tollarspecialen i Sverige hvor han fikk HP og ble 4. CHK. Deretter ble det lang ferie på oss alle og avslapping også for Mascot sin del. Helt til telefonen kom, nå må Mascot sørover, Kaisa løper. Og selv om det ble stevnemøte på Dovre begynte tiden å bli knapp. Resultatet ble likevel to valper og neste gang Kaisa skal parres anbefales hannen å sitte klar ved siden av fra dag EN. Den jenta er rask, i alt hun gjør!!

På sensommeren ble Mascot stilt tre ganger med resultat BIR/ BIM og 2. BHK før vi i oktober tok turen til Dansk Tollerklubbs utstilling i Hobro. Der var hele 58 tollere påmeldt og Mascot ble denne gangen 2. BHK, kun slått av Shaggy Tollers Touch of Trouble, førøvrig mestvinnende tollerhann 2003 i Danmark.
Samme helgen ble det arrangert uoff. dummyprøver og offisielle bruksprøver i Danmark. Mascot ble stilt på begge deler, men han kunne ikke begripe at han skulle hente skinndummier og ikke canvas som han er vant med. Så det gikk heller dårlig, men på bruksprøven ble han godkjent. For å komme igjennom prøven må en ha min. 35 poeng av 40 oppnåelige. Mascot fikk 37 poeng. Dansk bruksprøve består av 25 meter lineføring, 50 m fri med fot, innkalling fra 50 m hold, test av skuddfasthet og apportering med avlevering i hand.
I slutten av oktober ble det tur til Motala i Sverige for om mulig å få et svensk cert, men den gang ei, Mascot fikk bare CK.
I november var det ny tur til Danmark, da var det utstillingen i Herning hvor Per Iversen var dommer. Mascot ble beste hann, denne gangen slo han Shaggy Tollers Touch of Trouble, og fikk CK, Cacib og ble BIM. Det spilte ingen rolle at han ble slått så lenge det var Zamantha som ble BIR.
Siste utstillingen for i år ble Hamar i slutten av november, men også i år ble det total bomtur, øvrige kommentarer fra den utstillingen er unødvendig.
Mascot har så langt blitt stilt 20 ganger, han har alltid fått CK eller cert med to unntak, NV'02 og NV'03.
I begynnelsen av desember dro vi til Finland og der er Mascot fortsatt. Han venter valper med Makiharjuns X-tra Enni og skal og parres med en tispe til før han vender nesen hjemover igjen. Men det skal nå bli godt å få han hjem igjen.
Mascot har og vært på to finske utstillinger med cert og BIR som resultat. Så han fortsetter der han slapp og da får vi heller tåle en utstilling uten CK, selv om en skulle ønske det ikke akkurat var NV…!!!!!

2009:
Årene har gått og Mascot har blitt 8 år og veteran. Han er fortsatt i fin form, selv om vi merker at han ikke er noen ungdom lengre. Han er med på lange turer i skog og mark, vinner rett som det er på utstillinger og senest i november 2008 ble han NORDV-08 i Herning. Imidlertid blir det ikke så mange utstillinger på han i årene framover, han har gjort sitt.
Vi håper han får mange fine veteranår sammen med gjengen.

Mascot's Personalia

Født: 22.03.01

Foreldre

Far: LP1, DKCH, VDH
Hyflyer's Invincible Max

Mor: NUCH NSVCH
Lauvstuas Karmenzita

Oppdr. Kennel Lauvstua

Eier: Kennel Lauvstua

Helse

HD: UA

 

Øyne:

PRA: B

CEA: Normal

Høyde: 51 cm

Vekt: 24 kg

Meritter
NORD UCH SV-05, Mestvinnende Toller
2002-2003 og 2005,
BIS Tollerfestivalen 2002,
BIM Tollerfestivalen 2005,
BIM valp Tollarspecialen 2001, BIM tollarspecialen 2006, 2 x Cert i Finland, Cacib, Res. Cacib,
BIS Dansk Tollerutstilling 2004, BIR Helsingør 2004 og Hillerød 2005 - kvalifisert for Cruft.
DKV-09 og 3. BIG Herning 2009. NV-09
Godkjent dansk bruksprøve

Avkom

Stamtavle

Tilbake