NUCH SU(u)CH
Shaggy Tollers Dancing O'Connor
"Mister"

Mai 2006:
I september 2005 var vi på Nova Scotia og fikk med oss den Candiske Tollerspecialen. Vinneren av den utstillingen het Littlerivers Decoy Dancer, en utrolig flott hann vi ikke fikk utav tankene. Da vi så fikk greie på at det på Shaggy Tollers kennel ble planlagt et kull etter hans søster, Littlerivers Dancing Queen og Andelokkerens Røde Oskar ble interessen vakt. Da valpene ble født viste det seg å bli en hann og fem tisper. Heldigvis fikk vi kjøpe hannen og da vi i forkant hadde fått tillatelse fra Mattilsynet om innførsel av valpen, dro Cicilie og Anne-Lise til Danmark i mai og hentet valpen til Norge. Cicilie dro videre til Bodø neste dag, og det er der han skal vokse opp og trenes.
Vi var svært spente da vi dro nedover, vi hadde kun sett et bilde av han når han var 2 uker og med kun en hannvalp, visste vi ikke helt hva vi kunne forvente oss. Men det var en herlig krabat som møtte oss, velbygd med et nydelig hode, aktiv og svært trygg på folk. Bilturen til Hirtshals gikk uten problemer og på ferga lå han i buret og sov. Også den videre flyturen gikk fint. Vel framme i Bodø ble det endel sutring til å begynne med, men har nå slått seg godt til ro.
Juli 2006:
Mister var og med til den svenske Tollarspecialen i sommer, såvidt fylt 4 mnd ble han plukket ut blandt de ti beste hannvalpene, men ble ikke plassert blandt de 5 beste. Det var hele 20 valper i hans klasse.
Kvelden før vi dro til Sverige hadde vi treningsvilt ute, bl.a. en kanin og det var toppen syntes Mister. Det var synd å si han vegret på vilt, vi måtte berge kaninen i stedet.
Oktober 2006:
Mister er nå blitt 7 mnd, er rolig og trygg på seg selv, så det blir svært spennende å følge han i tiden framover.
April 2007:
Mister har nå blitt stor gutt på hele 13 mnd og var i helgen på sine første utstilling. På lørdag ble det en slett rød i JK, men på søndag for Yvonne Larsson gikk han helt til topps. Det ble HP, CK, Cert, beste hann og BIM. Ikke værst til å være så ung og i våre øyne, enda uferdig.
Mai 2007:
Så var Mister klar for sin andre utstilling og ikke minst skulle han være med på mye annet gøy i frobindelse emd Tollerfestivalen på Gavelstad. Og det gikk utrolig bra. På lørdag gikk han opp til kvalifiseringsprøven og klarte den, etterpå var det tolling/apporteringsprøve hvor han fikk en 3. premie. På søndag var det utstilling, der ble han BIS junior og 2. beste hann med CK og Cert. Det var 71 hunder påmeldt hvor 9 valper. På mandag var det Workingtest, der ble han 4. beste hund med 85 poeng. 15 hunder startet på WT.
Han har og gjennomgått en karaktertest hvor han ble godkjent.
Juli 2007:
Mister har startet på offisielle B-prøver og i helgen kom første premieringen, da ble det en 3. premie.
Februar 2008:
Mister nærmer seg nå to år og kanskje de første Misterbarna og blir født ut på vårparten en gang. Han var på en utstilling i Fauske nå i februar og resultatet ble nytt cert og BIR. I april i Harstad er første mulighet for championatet, så vi får krysse fingrene for det. Det blir flere prøver og utstillinger nå utover vår/sommeren og forhåpentligvis mere å rapportere om.
Juli 2008:
Mister har fått 4 valper med Tira, se under avkom.
Siden sist har han blitt både norsk og svensk utstillingschampion.
Juli 2009:
I september 2008 kom det andre kullet etter Mister, da med Kimci's Lara Phrikimi og i januar kom det tre valper etter Foxy Pollyanna Ayr.
Fra hans første kull er en hann, Coda, røntget til A på hofter og 0/0 på albuer. Så langt, så bra.
I mai gjennomgikk Mister en funksjonsanalyse, han ble godkjent og fikk høre dette var den beste tolleren de hadde testet så langt.Mister's Personalia

Født: 25.03.06

Foreldre

Far: DKCH SU(u)CH Andelokkerens Røde Oskar

Mor:
Littlerivers Dancing Queen

Oppdr. Kennel Shaggy Tollers

Eiere: Anne-Lise Holte og Cicilie Knutsen

Helse

HD: A

AA: 0/0

Øyne:

PRA: A (begge foreldre A)

CEA:

Høyde: 50 cm

Vekt: 20 kg

Meritter:
HP, CK, Cacib, BIR, BIS jr. og 2. BHK Tollerfestivalen
NUCH og SU(u)CH

Godkjent karaktertest og kvalifiseringsprøve,
2 x 3. premie uoff. tolling apporteringsprøve, 85 poeng WT.
3. premie off. B-prøve,

1. premie lydighet
kl. I, 178,5 poeng

Funksjonsanalyse

Avkom

Stamtavle

Tilbake