NUCH
Anya Acadia Ayr
"Anya"

Anya 2. BTK på  Tollarspecialen 1994

Stammor til vårt oppdrett er NUCH Anya Acadia Ayr. Hun kom til Lauvstua i mai 1992 og var fra første stund en hjerteknuser. Hun var litt forsiktig i begynnelsen og på sitt første valpeshow var det problemer med å få henne forbi fremmende hunder. Men da hun møtte tre av sine søsken ble livet levelig. Utstillingen gikk også bra, hun ble nr. 2 av 25 tollervalper. Det var den første spede begynnelse på hennes utstillingskarriere. Hun ble stilt på Tollarspecialen i 1993 for dommer Alison Strang og ble der plassert som 4.vinner i juniorklassen, året etter ble hun 2.beste tispe for dommer Inge E:soon Thor. På Hamar i november 1994 fikk hun sitt siste cert og ble med det Norsk Utstillingschampion.

Vi har og trent spor og apportering med Anya, spor ville hun selv bestemme lengden av, og kunne godt finne på å avbryte halvveis og gå hjem. Og etterlate dommeren som et spørsmålstegn.

Når det gjaldt apportering syntes hun det var veldig moro, men en kan trygt si hun gjorde det for sin egen fornøyelses skyld. En kan vel si Anya ble en hund vi prøvet og feilet med og i tillegg lærte mye av.

Etter hvert ble det flere kull på Anya og hun fungerte veldig bra som alfahunden i flokken. Hun elsket valper og syntes godt hun kunne hjelpe til da datteren, Kazita fikk sine kull. Og hun diet valpene lenge etter at datteren hadde gitt opp. Det er et stort savn at Anya er borte, hun døde dessverre sommeren 2000. Hun var vår første toller og en helt spesiell hund som vi aldri kommer til å glemme.

Anya's Personalia

Født: 27.03.92

Død: 29.07.00

Foreldre

Far:
NUCH Flyingtoller's Teddy

Mor:
Red-Toller's Beechey

Oppdretter: Hilde Mathiesen

Eier: Kennel Lauvstua

Helse

HD: UA

 

Øyne: UA 17.01.2000

PRA:

CEA:

Høyde: 47 cm

Vekt: 18 kg

Meritter
BIM Nordisk vinnerutstilling 1994, BIM Norsk vinner-utstilling 1996, 3 x BIR / BIM, 2 x Cacib. Tollarspecialen: 1993 4. beste juniortispe, 1994, 2. beste tispe.
3. premie viltspor.

Kull

Kull 1, Kull 2, Kull 3, Kull 4

Stamtavle

Tilbake