Lauvstuas Pele' Taikapoika
"Albert"

Lauvstuas Pele' Taikapoika ble født i mars 1999 og flyttet til sine nye eiere da han var 8 uker. På Lauvstua er han bare på besøk. Albert ble stilt endel ganger som junior med 1. JKK m/HP som beste resultat. Han trengte imidlertid tid på å utvikle seg og var lite på utstilling en periode. Siste året har han vært med en del og har nå 1. AK m/ CK som beste resultat.

Albert ble testet på jaktlig unghundbeskrivelse da han var vel 1 år. Han jobbet bedre og bedre etter hvert som testen foregikk og likte tydeligvis å apportere, selv om avleveringene var begge deler. Han blir ikke brukstrent, men med sitt herlige temperament fungerer han godt som turkamerat og familiehund.

Albert ble 4 år i mars og har så langt fått 2 kull, neste kull ventes i Danmark nå i september, det er med Shaggy Tollers Zunshine Zasha, så håper vi det blir valper med Toller Delight Midnight Blue i slutten av oktober. Valpene fra Alberts første kull ble født 6/4-2002 og forhåpentligvis blir de HD røntget i nærmeste framtid.

Når det gjelder utstillinger, har Zenita fra første kull blitt stilt i juniorklassen med 1 JK som resultat, valpene fra andre kullet har vært på flere valpeshow, mer informasjon om det på Tollerlabbens egen hjemmeside.

Da Albert var i Danmark for parring i sommer ble han og stilt på en uoffisiell dummyprøve, mest for moro skyld da han slett ikke er trent på dette. Og med ukjent fører ble det og en del problemer med av-leveringene, særlig når han kom inn fra feltet var det kjempemoro og erte, kom og ta meg hvis du kan….!!! Men han fikk og vist at han absolutt har et potensiale, av 7 hunder som startet i nybegynner-klassen ble to godkjent, deriblandt Albert, han ble og vinner av klassen. Med beskjed fra dommeren at denne hunden burde det jobbes med!!!

Albert ble pappa til sitt første kull 6. april 2002 (3 hanner og 1 tispe). Mor til valpene er Red-Tollers Artic Lisa (Whistling Cliff Under The Red Sky - NUCH Shaggy Tollers Baily B Q). Stamtavlenavnet på valpene er: Bezoar White Socks Rihno, Bi-Lucky Survivor Todd, Big Senor Buster og Bless Senorita Zenita. Du kan se bilder av de på deres egen side ved å følge linken under avkom over.

Albert ble pappa til sitt andre kull 30.03.2003 (3 hanner og 3 tisper). Mor til valpene er Tollerlabben's Attention Please - "Phoebe" - se bilder på linken over og mer bilder og informasjon på Tollerlabben's egen hjemmeside! Stamtavlenavnet på valpene er - med Tollerlabbens som kennel-prefix:
Captain Babor, Chinook Hi'Flyer, Commander Tyson, Catalina Ballerina, Cruella de Ville, Cute Nemi.

Alberts tredje kull med Shaggy Tollers Zunshine Zasha ble født 23.03.03 og dessverre kom valpene ca 10 døgn for tidlig. Det var totalt 7 valper, hvorav 5 tisper, men kun en overlevde. Å være eneste valp kan gi mange artige fasonger, noe kallenavnet Skilpadden og lille Monster tyder på. Men 7 uker gammel er hun bare helt bedårende og har nå fått det imponerende navnet Shaggy Tollers Al-Zas The Survivor. Og det er nok ikke siste gang vi hører om denne fighteren.

4 uker senere, 25.10.03, ser Alberts fjerde kull dagens lys. Det er med Toller's Delight Midnight Blue. Denne gangen går det godt og 6 valper blir født, 3 hanner og 3 tisper. Kullet er svært ensartet og like i vekt. Ved besøk på kennel Toller Delight da valpene er 7 uker gamle viser det seg at de fortsatt er svært jevne og det er noen herlige og flotte valper, som det blir moro å følge videre.
Dakota som skal være igjen på kennelen lever så absolutt opp til navnet sitt med Running foran…. Tror dere får litt å gjøre Gea og Lars…))

2003:
Alberts siste kull
, med Solvingas Wylla Af Gizmia, ble født 25.12.03 og der ble det kun 3 valper, to hanner og en tispe. Tispa var død og hadde vært det en tid, en hann kom uten problemer, mens den siste var stor og vanskelig å få ut. Da den endelig kommer, klarer ikke veterinærene å få liv i den. Så synd, så synd, det høres ut til å ha vært en praktkar. Men lille Nappe, som heller ikke er noen smågutt er det fullt liv i. Hans fulle navn er Seewild's Napoleon Taikapoika.

For øyeblikket er det ikke planer om flere kull på Albert, hans første kull er nå blitt 21 mnd, alle er friske og i full aktivitet, to er røntget med A på hoftene. Hans neste kull er bare 9 mnd, men også de har det så langt gått bra med.

2008:
Det ble flere kull på Albert, se under avkom hannene.

2009:
Albert ble 10 år nå i vinter og med sine 54 avkom har vi satt stopp for videre avl. Han har gitt så mye bra etter seg, både bruksmessig og ikke minst når det gjelder hels og gemytt. Nå er det opp til de som har brukt han og forvalte linjene videre.
Albert selv er i fin form og nyter livet som veteran.

Albert's Personalia

Født: 27.03.99

Foreldre

Far: FIN CH Norwart Peleus

Mor: NUCH Anya Acadia Ayr

Oppdretter: Kennel Lauvstua

Eiere: Anne-Lise Holte og Eivind Tellefsen

Helse

HD: UA

 

Øyne:

PRA: A

CEA: Normal

Høyde: 49 cm

Vekt: 21 kg

Meritter: CK

Avkom

Stamtavle

Tilbake