Kull 14 - født 12.04.2007


MOR:

FAR:

Foxy Pollyanna Ayr "Polly"

Tinnunculus "Indy"

Polly

Indy

Flere bilder av Indy

Vi forventer løpetid på Polly i januar og planlegger å parre henne da. Polly er en aktiv tispe, som lett skrur på full fart når noe skjer. Hun har og lett for å stresse seg opp, selv om det har roet seg ned mange hakk det siste året. Hun kan til og med konsentrere seg om spor nå og likeså komme inn med dummier, uten først å ta 15 æresrunder jordene rundt. Polly er flokkens charmtroll, alle som blir kjent med henne truer med å ta henne med seg hjem. Hun elsker både barn og voksne og det beste som finns er et fang å sitte i. Hun har glimt i øyet og er med på alt som er moro. Hun er skuddfast, trenes på apportering og viltspor, hun har vært igjennom forskjellige lydighets- og aktivitetskurs i oppveksten. Hun har en 2. premie fra uoffisiell dummyprøve, har ikke startet på sporprøver enda.
På utstilling har hun HP, CK og cert fra Norge og Sverige. Polly er A på hofter, øyenlyst uten anmerkning og dnatestet til A for PRA.

Det har nå blitt bestemt at vi skal bruke danske Tinnunculus "Indy" på Polly. Indy har selv en flott hjemmeside med masse informasjon og bilder, så istedet for at vi skal skrive om han, lar vi heller Nanna fortelle om den flotte hunden hun har: http://www.hundelivet.dk

Nå har vi kommet til 29. januar 2007 og Polly har fått løpetid. I neste uke blir det blodprøver og forhåpentligvis parring mot slutten av neste uke. Så nå gjelder det å krysse finger og tær og alt som finnes.
Etter diverse blodprøver, dro vi til Danmark 9. februar og dagen etter fikk vi første parringen. Den gikk uten problemer og det var tydelig vi hadde truffet godt med tidspunktet. Polly skulle ha alt på sin måte, først litt avvisende, så diverse løperunder, før hun stilte seg opp og var klar. Dagen etter fikk vi en ny parring hvor de hang i 25 min og likeså mandag, hvor de hang i 22 min.
Alt virker normalt, så nå er det bare å vente og håpe det blir valper.
Indy er en utrolig herlig hann og han og Polly utfylte hverandre på en fin måte. Han er lugn, mens hun er en turbo, så forhåpentligvis blir det ikke dynamitt.....
Så er vi kommet til 9. mars og tid for ultralyd på Polly, den viste at det absolutt er valper på gang. Så 11.-12. april regner vi med fødsel hvis alt går bra i neste fase.

Og alt gikk bra, kl. 15.15, torsdag 12. april kom første valpen. I løpet av 2 timer og 30 min var det født 7 valper, 5 hanner og 2 tisper. Ene tispa har hvit nakkekrage og for mye hvitt på bena, likeså har en av hannene mye hvitt på forlabbene, men det går opp til leddet og holder vel akkurat iflg. standarden. Det er den største hannen, som forøvrig ser ut til å bli en flott fyr. Den hannen og to til har mye hvitt i brystet og hvite haletipper. Likeså tispa som er overtegnet har hvit haletipp. De andre to hannene og tispa har lite hvitt. Fødselsvekta lå på 250 gr på begge tispene, hannene lå fra 275 til 330 gr. Alt er bra med både mor og barn og Polly tar svært godt vare på sine små. Hun er jo en turbo i alt hun gjør, men ser ut til å ha blitt voksen over natta og er roligheten selv med valpene.

Hjemmesiden ramlet ut når valpene var 3 dager gamle, så oppdateringer har latt vente på seg. De er nå 10 uker gamle, er levert til sine nye eiere og alt har gått bare fint med de. Ingen kommentarer på noen hos veterinæren og det var tvers igjennom en herlig gjeng med valper. Polly taklet det hele utrolig bra, lekte med de og satte de på plass på slutten. Hun tok seg og av Star når ikke Zamantha gadd mere, også han tok hun på strak arm. Alle valpene er kommet til hjem hvor de vil bli jobbet med, så vi gleder oss virkelig til å se utviklingen på denne gjengen. Det ligger en mengde bilder klare for å legges ut, det kommer......

Klikk her for å se flere bilder av kull 14!

Lauvstuas Indian Pavan "Neo"

Stamtavle:

Tinnunculus

DKCH VDH PLCH EUW2000 Tueholt Red Ursa Major

LP 1 INT NORD UCH NORDV-94
KBHV-95, SV-94
Birdcherry's Autumn Clear Air

Tueholt Red Raisin

Bright Flower's Hisbiscus

Bright Flower's Easy Boy

DKCH UEV-92 KBHV-93
Bright Flower's Diamond

Foxy Pollyanna Ayr

SVCH Duck Tails Lagaz af Sigil

LP 1 DKCH VDH HyFlyer's Invincible Max

Flottatjarns Der Kalix

NUCH
Lauvstuas Julie Fox

NUCH NV-95-96
Sunlit James Junior

NUCH Anya Acadia Ayr

Tilbake